Offshore társaságok és adótervezés

Offshore társaságok – Legális adótervezés

Közismert, hogy napjainkban viszonlyag egyszerűen megoldható, hogy áthelyezzük vállalkozásunkat egy másik országba és kihasználjuk, hogy egyes országok jelentős versenyelőnyöket kínálnak a náluk bejegyzett vállalkozások számára.

Vannak országok, amelyek a kettős adózást elkerülő nemzetközi egyezmények aláírására helyezik a hangsúlyt, míg mások a befizetendő adók mértékét szorítják le minimálisra. Kitalálja, hogy melyik országokban a legkedvezőbb a helyzet?

Az offshore kifejezés olyan vállalkozást jelent, amely egy másik országban van bejegyezve, mint ahol a cégvezetés és az alkalmazottak találhatók. Néha az offshore-t tévesen “adóparadicsomnak” nevezik, az emberek többsége ezt az elnevezést használja.

De miért nem tehetünk közéjük egyenlőségjelet?

Mert lehet adóparadicsom az az ország is, ahol az üzleti tevékenységünk zajlik – például a mi országunkban is vannak bejegyezve olyan gyártó cégek, amelyek bizonyos ösztönzők hatására települtek ide és gyakorlatilag szinte semmilyen adót nem fizetnek. A jelenlegi magyarországi társasági adó mértéke hasonlóan komoly vonzerőnek számít. Ugyanakkor egy offshore célországban is lehetnek magasabbak az adótételek, ezzel szemben alternatív előnyöket kínálhatnak (például a tulajdon magasabb szintű védelmét).

Foglalkoztatják az adótervezési lehetőségek?

A legális adóoptimalizálás nem azon a tényen alapul, hogy az egyes országok “nem kommunikálnak” egymással és nem adják át egymásnak az adózóik adatait, vagy a külföldi bankban elhelyzett bankbetétekre vonatkozóan megtartják a banktitkokat és nem adnak ki információkat.

A fent leírtak az adóelkerülés tipikus esetei lehetnek, amit mi egészen biztosan nem javasolunk.

A tisztességes és hatékony adótervezés célja olyan megoldás keresése, amely által a különböző országok által kínált előnyöket legitim módon lehet kihasználni.

Ezért határozottan azt  javasoljuk, hogy ne folytasson egyedül offshore adótervezést, hacsak nem rendelkezik megfelelő nemzetközi jogi ismeretekkel és nem ismeri részletesen az adott ország törvényeit és jogszabályait.

Offshore cég létrehozása az alábbi előnyökkel járhat:

Tulajdon- és adatvédelem, a valós tulajdonos védelme

Példa: egy kft tulajdonosa egy ciprusi cég, melynek adatai nyilvánosan hozzáférhetőek a cégnyilvántartásban – a ciprusi cég tulajdonosa ugyanakkor rejtve marad.

A bürokratikus terhek csökkentése

Olyan országok, ahol minimálisak a hatóságoknak benyújtandó jelentések.

Adótervezés

Például ha olyan országban van vállalkozásunk, ahol a vállalkozások mentesek a  társasági adófizetés alól.

Üzleti kockázatok megosztása

Fizetésképtelenségi viták, versenytársak támadásai, a tulajdonos anonimizálása, a tulajdon megosztása több identitás között.

Világpiaci terjeszkedés

Gyakori indíték például abban az esetben, ha az amerikai piac irányában szeretnénk terjeszkedni.

Miért velünk?

Mert szakemberek vagyunk és minden javaslatunkat a gyakorlat igazolja

Tiszteletben tartjuk a lehetőségeit, a magánéletét és a titoktartást

Garantáljuk a személyes hozzáállást

Vállalkozók vagyunk, de mindenekelőtt emberek, mint Ön!

MLR tanúsítvánnyal rendelkezünk - Money Laundering Regulation
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk - 10 000 000 GBP

Hívjon minket, várjuk hívását!

Életünk sikere nem a körülményektől függ, hanem a döntéseinktől. Hozzon helyes döntést, lépjen velünk kapcsolatba. Együtt megtaláljuk a helyes irányt.

    >