Cégalapítás és egyedülálló adóvisszatérítés Máltán

Cégalapítás és egyedülálló adóvisszatérítés Máltán

Máltáról, a mediterrán gyöngyszemről alighanem mindenki hallott, hiszen híres 300 napon át ragyogó kék egéről és vendégszeretetéről.

Akár nyaralni, akár üzletelni szeretne, Málta remek célpontnak ígérkezik. Az üzleti élet virágzik, hála az olyan üzletágaknak, mint a turizmus, a pénzügyi szolgáltatások vagy a szerencsejáték.

Nem, ez nem egy adóparadicsom, és nem is off-shore csoda, mégis izgalmas előnyöket kínál európai vállalkozók számára. Nem véletlen, hogy számos online kaszinó és kriptoeszköz kibocsátó választja székhelyéül.

A nemzetközi tőke országukba vonzása érdekében Málta néhány évvel ezelőtt egy rendkívül versenyképes adórendszert hozott létre, amely az országot a legjobb adózási környezetet kínáló országok közé sorolta, rugalmas és átfogó szabályrendszerével. Bankszektorának köszönhetően gyakran hasonlítják Ciprushoz.

Ejtsünk néhány szót a pénzügyi előnyökről is. A máltai adórendszer rendkívül kedvező feltételeket kínál a nemzetközi üzleti tevékenységet folytató vállalatok, de akár holding cégek számára is. Az uniós tagságból eredő hosszú távú gazdasági és politikai stabilitás és a máltai társadalom sokoldalúsága kiváló környezetet teremt a nemzetközi adótervezésre.

Cégalapítás és egyedülálló adóvisszatérítés Máltán

Cégalapítás Máltán

A cégalapításhoz az EU-s előírásoknak meg kell felelni. Tehát a személyazonosságot, és a lakcímet is igazolni kell, sőt a cég tulajdonosi struktúráját is, beleértve a tényleges tulajdonost is.

Maga a cégbejegyzés ugyanakkor gyorsan és hatékonyan zajlik, a cégadatok benyújtásától számítva 5 munkanapon belül megtörténik. A gördülékeny üzletmenethez, így a helyi bankszámla megnyitásához is tanácsos alkalmazni egy helyi igazgatót, aki minden szempontból előmozdítja a vállalkozást. Éves szinten kötelező az adóbevallás.

Az európai elvárásoknak megfelelően a cégadatok nyilvánosak, tehát hozzáférhetőek. Mi az oka mégis, hogy ezek a bürokratikus terhek meg sem közelítik azokat az előnyöket, amit Málta kínál a vállakozók számára? Hívja kollégáinkat, és megtudhatja!

Megkönnyítjük a kezdő lépéseket is, teljeskörű szolgáltatásainkra támaszkodhat a számlanyitás terén is. A számlanyitás feltételéül szabott minden kívánalomnak megfelelünk. Vállakozásához máltai partnerünk igazgatót, illetve székhelyet biztosít. A máltai törvények előírják, hogy a cégeknek legyen egy vállalati titkára. Ez a szolgáltatás a Zenronnál szintén igénybevehető.

Hogy ez miként működik? Kérdezze kollégáinkat bizalommal!

Egyedülálló adóvisszatérítési rendszer Máltán

Málta egyedülálló adóvisszatérítési rendszere lehetővé teszi, hogy az országban bejegyzett társaságok nem rezidens tulajdonosai 5%-os tényleges adókulcsot élvezzenek, vagy akár adómentességet is kapjanak! Málta messze az egyik legalacsonyabb adókulcsot kínálja az EU-n belül, mindezt úgy, hogy jogilag teljes mértékben megfelel az uniós és nemzetközi szabályozásoknak.

A pénzügyi év során az Ön máltai vállalkozása üzleti tevékenységet folytat, számlákat állít ki és nyereséget termel. A nyereség után 35%-os társasági adót kell fizetni (a máltai társasági adókulcs). Amiben a rendszer igazán különbözik más adórendeszerektől az az, hogy az osztalék felvétele után a nem rezidens tulajdonosok osztalékuk arányában a társaság által befizetett adó 6/7-ed részének megfelelő összegű visszatérítést igényelhetnek. A végeredmény egy közel 5%-os tényleges adókulcs.

Ha külföldi cégalapítás iránt érdeklődik, tanácsot szeretne kérni a számlanyitástól kezdve, a bankok kiválasztásán és az éves bevallások feldolgozásán át egészen a máltai adó-visszatérítési rendszerbe való regisztrációig, forduljon hozzánk.

Megosztom:
>