Cégalapítás külföldön

Alapítson vállalkozást külföldön

Nem titok, hogy az üzleti környezet minden országban más és más előnyökkel és hátrányokkal jár a társaságok számára.

Az offshore vállalkozás létrehozásának leggyakoribb indítékai:

  • A tulajdon anonimizálása
  • Pénzügyi okok, adótervezés
  • A bürokratikus terhek csökkentése
  • A márka erősítése
Pénzügyi okok – az offshore vállalkozás révén jelentős adóoptimalizálás érhető el, a legnépszerűbb helyeken jelentős adómegtakarítás érhető el. Ez azonban messze nem a legfőbb indok. A cég áthelyezésének másik fő oka lehet a tulajdon névtelenítése és a tulajdonosok magánéletének védelme (pl. Egyesült Államok, Belize). Másik leggyakoribb ok a cég adminisztratív terheinek csökkentése – a vállalkozók egyszerűen meg akarnak szabadulni a túlzott, kötelező adminisztrációtól, és vannak olyan országok, amelyek erre a célra sokkal inkább alkalmasak. További indok lehet a márka megerősítése és a cég világpiaci terjeszkedése. Vigyázat: nem minden külföldi cégalapítás, majd az azt követő számlázási gyakorlat jelenti automatikusan, hogy a megoldás jogszerű is – ha nem a megfelelő megoldást választjuk, akkor a felálló struktúra illegális adóelkerülésnek minősülhet.  Az adókedvezmény összegének optimalizálása és az adótervezés nem ugyanaz, mint az adó be nem fizetése vagy illegális elkerülése.

Az adóoptimalizálás célja az adófizetési kötelezettség minimálisra csökkentése a fennálló jogi kereteken belül.

Hogyan lehet okosan kihasználni a külföldi vállalkozás adta előnyöket, miközben teljes mértékben betartjuk az adott országok jogszabályait és az Európai Unióban érvényes szabályozást?

Készséggel tájékoztatjuk a lehetőségekről. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk a különböző típusú vállalkozásokkal kapcsolatban és Önnek is segítünk megtalálni az optimális megoldást.

Számos ország közül választhat –  találja meg a legmegfelelőbbet a 64 ország közül! Minden ország más és más előnyt tartogat a vállalkozók számára.

A külföldi országok minősülhetnek onshore-nak vagy offshore-nak, attól függően, hogy milyen előnyöket nyújtanak a vállalkozóknak.

Az onshore országok túlnyomórészt Nyugat-Európában találhatóak, stabil jogi környezetet és többnyire alacsonyabb adórátákat kínálnak.

Ezekben az országokban előírás a könyvelés vezetése, az adóbevallás benyújtása és az adófizetés. Jellemzően ide tartozik az Egyesült Királyság, Hollandia, Svájc, Luxemburg, Málta vagy az Egyesült Államok.

Az offshore országokban minimális a bevallási kötelezettség, a cégek általában fix éves díjat fizetnek (jellemzően a cég forgalmától független összeget).

Ugyanakkor amíg egy onshore országban bejeegyzett cég az üzleti partnerek szemében növeli a vállalkozás hitelességét, addig az offshore vállalkozások esetében pont ellentétes lehet a helyzet.  Az offshore országok jellemző képviselői a Seychelles-szigetek, Bermuda, Brit Virgin-szigetek, Gibraltár, Bahama-szigetek vagy Belize.

A vállalkozás irányítására többféle modell létezik. 

Az egyik lehetőség az, hogy a cégalapításhoz, bankszámlanyitáshoz egy cég szolgáltatásait vesszük igénybe, majd egy helyi képviselőt vagy alkalmazottat bízunk meg a további adminisztrációval, mint pl. a bevallások beküldése vagy a helyi hatóságokkal történő kapcsolattartás. A másik lehetőség, hogy kész céget vásárolunk (ready-made), amelynek már van múltja, múltbéli dokumentációja, majd az adminisztárciót egy külső szakemberre bízzuk, aki az összes adminisztratív feladatot ellátja (mint amikor kiszervezett cég végzi a bérszámfejtést vagy a könyvelést). Természetesen a tulajdonos ezen szolgáltatások igénybevétele esetén is teljeskörű irányítással és jogkörrel rendelkezik a cég ügyeinek tekintetében. Számos lehetőség létezik, melyek az adott cég igényeinek megfelelően testreszabhatóak – készséggel segítünk az Önnek leginkább megfelelő modell megtalálásában. 

Miért velünk?

Mert szakemberek vagyunk és minden javaslatunkat a gyakorlat igazolja

Tiszteletben tartjuk a lehetőségeit, a magánéletét és a titoktartást

Garantáljuk a személyes hozzáállást

Vállalkozók vagyunk, de mindenekelőtt emberek, mint Ön!

MLR tanúsítvánnyal rendelkezünk - Money Laundering Regulation
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk - 10 000 000 GBP

Hívjon minket, várjuk hívását!

Életünk sikere nem a körülményektől függ, hanem a döntéseinktől. Hozzon helyes döntést, lépjen velünk kapcsolatba. Együtt megtaláljuk a helyes irányt.

    >