A kész cégek nyújtotta lehetőségek, szlovák ready-made cégek kínálta előnyök

Felgyorsítaná külföldi üzlete beindítását? Különleges engedélyekre van szüksége? Presztízsre vágyik?

Vásároljon ready-made kész céget külföldön.

Külföldön céget alapítani nemcsak adótervezés szempontjából megfontolandó lehetőség. A külföldi cégalapítás szakértelmet kívánó gazdasági folyamat, számos előnye miatt egyre többen élnek ezzel az alternatívával. Az üzleti életben alkalmazott megoldások között akadnak olyanok, amire egy átlag vállalkozó nem feltétlenül gondol, azonban időt, idegeskedést, bürokratikus terheket és utánajárást spórolhatunk velük.

Egy ready-made kész cég megszerzése számos előnnyel jár.

A továbbiakban bemutatjuk és kifejtjük az üzletemberek által leggyakrabban felhozott érveket a kész cég megvásárlása mellett.

Időt spórolhat meg!

Egyes országokban a cég bejegyzéséhez szükséges eljárás időigényes lehet. Aki szeretne időt spórolni a cégbejegyzési folyamat során, azt is megteheti, hogy egy már korábban létrehozott, úgy nevezett ready-made céget vásárol.

Kevés az ideje, nem szeret várakozni? Vagy csak nem szeretne a bürokrácia erdejében időzni?

Választhatja megoldásként, hogy átvesz egy már korábban létrehozott, ready-made, azaz kész céget. A cég megvétele rövid idő alatt elintézhető. A megfelelő kimutatások begyűjtése után pedig csak egy aláírás választja el saját vállalkozásától.

  • A ready made cég birtokában azon nyomban megkezdheti üzleti tevékenységét.
  • Jó benyomást szeretne partnereire tenni? Egy régóta fennálló, jónevű cég a piacon egyértelműen a megbízhatóság benyomását kelti. Egy már korábban bejegyzett cégnek története van. Ennek köszönhetően vásárolnak fel multinacionális vállalatok is kisebb, de régi, nagy múltú, magát a minőséget jelentő cégeket.
  • Különleges tevékenységi kör

Ha olyan cégre van szüksége, amelynek erősen szabályzott tevékenységi körbe tartoznak, ezért működéséhez speciális engedélyekre van szüksége. 

Ilyen például a bányászat, gyógyszeripar, A különleges engedélyek beszerzése szintén egy időigényes, sok bürokráciával járó folyamat. Ha vállakozásásnak tevékenysége ilyen engedélyekhez kötött, érdemes megvizsgálni annak lehetőségét, hogy egy olyan már fennálló céget vásárol, mely korábban már megszerezte az engedélyeket. Rövidítse le az utat vállakozása tevékenységének elindításához.

ÁFA-szám

Ha vállalkozása megkívánja, hogy áfa regisztrációs számmal rendelkezzen. A kész cégek esetében már nem kell az ÁFA regisztrációra várni. Megspórolja a sokszor heteket igénybe vevő folyamatot. Vannak országok, amelyek az ÁFA-szám kiadását bizonyos forgalom eléréséhez kötik.

Ready made cégével szakmai presztízst jelentő igazolásokhoz juthat, jó hírnevével erősítheti a brandjét.

Szlovákia a magyar üzletemberek kedvelt gazdasági célpontja.

Elsősorban liberális adórendszere, másodsorban közelsége miatt élvez kitüntetett figyelmet. Az alacsony osztalékadónak köszönhetően Szlovákia vonzza a befektetőket. A Zenron Szlovák partnerei révén végigviszi a vásárlás teljes folyamatán. A legnépszerűbb cégforma Szlovákiában a korlátolt felelősségű társaság (s.r.o. – Spoloènos s Ruèením Obmedzeným).

Szlovákiában kötelező könyvelést vezetni, de könyvvizsgálat csak 2 millió eurós éves forgalom és egymillió eurós eszközállomány megléte felett kötelező. 

A társaság alapításának és fenntartásának költségei, a fizetések és az általános költségek alacsonyak, összehasonlítva más európai országokkal. Az osztalékadó 7%, a normál társasági adó mértéke 2021-ben 21%, amely a 100 000 eurót meghaladó bevételt elérő vállalati adófizetőkre vonatkozik. 

A csökkentett társasági adó mértéke 2021-ben 15%, amelyet azon vállalatok és önálló vállalkozók számára vezettek be, amelyek éves árbevétele nem haladja meg a 100 000 eurót az adott pénzügyi időszakban.

Kérjen konzultációs időpontot még ma! Kollégáink segítenek megtalálni Önnek a megfelelő céget célja eléréséhez. 

Megosztom:
>