Az üzleti élet 2022 tavaszán

Az üzleti élet 2022 tavaszán dubaj cégalapítás

Blogunk tervbe vett célja, hogy egy adózási szempontból rendkívül kedvező célpontot mutasson be, a február 24-én Kelet-Európában kezdődött események következtében átformálódó világgazdasági helyzetben. Szinte felfoghatatlan, hogy a 21. században európai hadszíntéren városokat bombáznak, és emberek százezrei kénytelenek elhagyni otthonaikat. Az ukrán események a pénzpiacot is megrengették, és a harcok elhúzódása sajnos egyre inkább valószínűsíthető.

A krízishelyzetekben megnő az értéke a könnyen mozdítható és könnyen eladható, de nagy értékállóságú termékeknek.

Az arany még mindig a legértékállóbb befektetések közé tartozik. Az egyik legnevesebb aranykereskedelmi központ Dubajban alakult ki a dubaji kormány stratégiai kezdeményezésére.

Ismerje meg a Dubaj kínálta befektetési lehetőségeket.

Dubaj történelmileg nemcsak az arany, hanem számos más árucikk fizikai kereskedelmének nemzetközi központja, így a Dubaj Arany és Árutőzsde (DGCX) létrehozása a következő logikus lépés volt a régió és a helyi gazdaság számára. A DGCX a Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) leányvállalata, amelynek feladata, hogy a megfelelő fizikai, piaci és pénzügyi infrastruktúra és szolgáltatások biztosításával fokozza az áruforgalmat az emírségen keresztül. Az emirátus vezetése letette a voksát, hogy a városállamot turisztikai és pénzügyi központtá fejlessze, és így az elmúlt 30 évben ámulatba ejtő fejlesztésen esett át a régió.

Közhelyszámba megy, hogy az ellentétek országa; a víz és a benzin szinte egy árban vannak, a mesterséges szigeteknek köszönhetően Dubaj területe egyre növekszik. A dubaji rendőrség szuperautókat használ, hogy lenyűgözze a turistákat, és megmutassa, milyen “előkelő” a város.

Dubaj a luxus és a high-tech, a felhőkarcolók és a szuperautók exkluzív környezetével az üzleti élet felső köreinek és a luxuscégek számára is a presztízs megtestesítője, az ultramodern építészet és az élénk éjszakai élet színtere.

A gyakran rendkívül vonzó fizetések mellett nem kell jövedelemadót sem fizetnie ha Ön Dubajban keresi a pénzét. Ez sok embert vonz, akik azzal az ötlettel érkeznek Dubajba, hogy rövid idő alatt jó pénzt takaríthatnak meg.

Olvasson tovább és ismerje meg a lehetőségeket! A cikk a kép után folytatódik

Az üzleti élet 2022 tavaszán dubaj cégalapítás

Egyesült Arab Emírségek, Dubaj

Az Egyesült Arab Emírségek gazdasági növekedése világszerte jól ismert. Az emírségek kiváló üzleti lehetőséget kínálnak mindazon cégek számára, melyek már jelen vannak a térségben. Szeretne a nyomukban járni? Milyen előnye származhat egy itt bejegyzett cégből? Az alábbi bejegyzésben röviden felvázoljuk.

A Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központot (DIFC) a világ 10 legnagyobb pénzügyi központjának egyikeként tartják számon. Tizedik helyre került a The Banking Magazine nemzetközi pénzügyi központokat (IFC) felvonultató listáján London, New York, Hongkong és Szingapúr mellett.

Az emírségek és az üzleti világ

A gyakran hangoztatott mondás szerint (és elnézést a spirituálisan gondolkodóktól) a pénz mindenekelőtt. Ez 100%-ban igaz az Egyesült Arab Emírségekre. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a Free Zone-okban bejegyezett cégek társasági adója 0% és az itt adórezidens magánszemélyek 0% jövedelemadót fizetnek.

Szabad Üzleti Zónák

Az Egyesült Arab Emírségek számos úgynevezett Szabad Üzleti Zónában (Free Business Zone) kínál kiemelkedő üzleti lehetőségeket. A leggyakrabban emlegetett Dubai Free Zone-ok mellett a kevésbé ismert Sharjah és Ras Al Khaimah emirátus is igen kedvező feltételeket kínál.

A szabad üzleti zónában létrehozott cégeken keresztül lehetőség nyílik arra is, hogy a cég ügyvezetője, vagy akár több személy is megszerezhesse a rezidens vízumot, melynek megtartásához a későbbiekben egyetlen feltételt kell megtartani: hat havonta egyszer be kell lépni az emírségek területére. Mindezzel viszont számos előnyt élvezhet, lássuk a főbb tényeket sorban:

A vállalkozás legfőbb előnyei

  • A szabad zónákban a társasági adó 0%.
  • Az osztalékadó szintén 0%.
  • A szabad zónákban bejegyzett vállalatok teljes anonimitást kínálnak.
  • Nincs szükség éves bevallások benyújtására.
  • Az ún. Business Licence általában 2-5 hét alatt megszerezhető.
  • Valamelyest korlátozó tényező, hogy Free Zone cégek esetében az emirátusokon belül nem folytatható üzleti tevékenység. Ez esetben a belföldi (“mainland”) cég szolgál megoldásként.
  • Vannak zónák, ahol bizonyos típusú vállalkozásokra külön szabályozás van érvényben.

Cégalapítás Dubajban

A dubaji offshore cég (LLC) egy korlátolt felelősségű társaság, melyet valamelyik dubaji free zone-ban alapítanak. Kiváló lehetőséget kínál például a Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) vagy a Dubai World Trade Centre (DWTC) zóna. Az LLC teljes egészében külföldi állampolgárok tulajdonában lehet. Ugyanakkor – mivel nem szükséges fizikailag fenntartani irodát – az LLC virtuális irodán keresztül is működtethető.

Kérjen konzultációs időpontot még ma! Kollégáink segítenek megtalálni Önnek a megfelelő céget célja eléréséhez. 

Megosztom:
>