Adótervezés és vagyonmegóvás a Man-szigeten

Hallott már a Man-sziget kínálta adótervezési lehetőségekről?

A Man-sziget az utóbbi években az egyik legnépszerűbb európai adóparadicsommá vált. Ma már számos online kaszinónak és fogadóirodának ad otthont. Az adókedvezményeket kihasználó filmes stábok számára is népszerű célpont.

Egy Man-szigeti székhelyű vállalat jó lehetőséget kínál az adótervezésre, amennyiben a tényleges üzleti tevékenység a szigeten kívül zajlik.

A társasági adó 0%, de bizonyos esetekben 10%-ra emelkedhet. Nincs tőkenyereségadó, nincsenek illetékek, örökösödési adó, forrásadó. Érdeklik a részletek? Kérjen konzultációs időpontot: https://zenron.hu/konzultacio/ 

A brit szigetcsoport mértani közepén fekvő sziget közigazgatásilag önálló egységet képez. Területete mindössze 572 négyzetkilométer, és 85 000 lakosa van. A motorsportok szerelmesei ismerhetik nevét a híres man-szigeti motorversenyről.

A helyi kormányzat a vállalkozások fellendítését tűzte ki célul, személyreszabott lehetőségeket kínálva a vállalkozások széles rétegeinek. Man-szigeten az áfakulcs 17,5%. A Man-szigeten alkalmazott társasági adó a nem banki és pénzügyi tevékenységet folytató társaságok esetében nulla százalék.

Adótervezés szempontjából ideális helyszín.

Azok számára különösen ideális célpont, akiknek az EU-n belüli kereskedelemhez szükségük van adószámra.

Bankszámlát nyithat Nominee szolgáltatásunk igénybevételével is, így megőrizheti névtelenségét. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal: https://zenron.hu/konzultacio/

Cégalapítás, üzleti tevékenység és adótervezés a Man-szigeten

A GDP tetemes részét az offshore szektor és a turizmus adja. Úgy hangzik, mintha a “nincs” lenne a legnépszerűbb szó a Man-szigeten, ez bizony itt sok adótípusra igaz, például a nem belföldi illetőségű személyek jövedelmét nem terheli jövedelemadó. Nincs tőkenyereség-, örökösödési, ajándékozási vagy hagyatéki adó. Alapítsa meg cégét világ egyik legvonzóbb pénzügyi környezetében, adótervezés szempontjából kifejezetten ideális feltételekkel.

A sziget jó hírnevét a stabil angolszász jogon alapuló jogrendszer biztosítja, így nem kell hozzászoknia semmilyen egzotikus joghoz.

Könnyű az adótervezés, ha nem kell osztalékadót fizetni

A tényleges osztalékfizetések mentesülnek a szigetországi forrásadó alól. Elgondolkodtató, igaz?
A papírmunka minimális. Az éves eredménykimutatás és adóbevallás kötelező. A könyvelést a székhelyen kell vezetni. A könyvvizsgálat nem előírás. Mindez kevesebb munkát jelent Önnek és munkatársainak!

A Man-szigeten leggyakrabban az alábbi célokkal alapítanak cégeket:

  • Befektetések, pl. portfóliók, brit kereskedelmi ingatlanok és egyéb vállalati részvények tartására – ezek a tevékenységek nem adókötelesek;
  • Szellemi tulajdonjogok birtoklása, mivel az IOM kormányzata aláírta a szabadalmakról és védjegyekről szóló párizsi egyezményt.

Cégek létrehozása és adótervezés a Man-szigeten

A cégalapítás 3-5 napon belül a megtörténhet, miután a cégalapítást a cégbíróság jóváhagyta. A név csak a Limited vagy Ltd, Public Limited Company vagy PLC szavakra végződhet.

Man-szigeten egy cég egyetlen tulajdonossal is megalapítható, aki egyben az igazgatói pozíciót is ellátja. Az igazgatónak nem kell IOM rezidensnek lennie.

A Man-szigeten bejegyzett vagyonkezelő előnyei, adótervezés és tulajdonmegóvás

Az Isle of Man-en létrehozott vagyonkezelőknek nem kell tőkenyereség-, öröklés, ajándékozás vagy hagyaték után adót fizetni

Adatvédelem: a Man-szigeti trust védi a magánéletet és titoktartást biztosít, és nem teszik közzé az információkat a publikus nyilvántartásokban, ezáltal védve a vagyonkezelő tulajdonosát.

A vagyon védelme a hitelezőkkel, családtagokkal, volt házastársakkal szemben. A cégbejegyzés nem nyilvános. A társaság vagyona a magánszemély hazájának joghatóságán kívül esik.

Gyorsan létrehozható: a man-szigeti vagyonkezelőt gyorsan és hatékonyan, általában 2-3 hét alatt lehet létrehozni, miután minden információ leadásra került.

Kevesebb bürokrácia: az Isle of Man törvények kevésbé bürokratikus jogrendszert biztosítanak, mint a brit vagy ír megfelelőik.

Elvárások:

  • Minden vagyonkezelőnek rendelkeznie kell bejegyzett helyi ügynökkel és helyi irodai címmel.
  • A vagyonkezelő tulajdonosi nyilvántartása nem nyilvános.
  • A vagyonkezelő tulajdonosainak összes nyilvántartása a nyilvánosságtól elzárt.
  • Éves közgyűlés: a trust nem köteles éves közgyűlést tartani.

Ha a Man-szigeten cégalapításba fogna mi segítünk! Kérjen konzultációs időpontot: https://zenron.hu/konzultacio/

Megosztom:
>