A cégalapítás menete

cégalapítás menete
Országonként változik, hogy milyen módon és mennyi idő alatt történik meg a cégalapítás. Alábbi bejegyzésünkben egy kis bepillantást nyújtunk a részletekbe.

A cégalapítás menete

Amikor egy külföldi vállalkozás megalapításában gondolkodunk, elsőre hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a vállalkozás létrehozásának menete nagyjából mindenhol megegyezik, ám ez közel sincs így.
Egyrészt mostanra két táborra különülnek el az országok ebből a szempontból: az egyiket azok az országok alkotják, ahol a cégalapítás menete a legegyszerűbb és leggördülékenyebb, napjainkban már szinte minden ügyintézés online zajlik, nincs felesleges papírmunka. A másik táborba azok az országok tartoznak, ahol még mindig kötelező a papírmunka, a különféle hivatalok körbejárása.
cégalapítás menete

Digitális vagy analóg?

Az első csoportra a legkiválóbb példa az Egyesült Királyság, ahol mindennemű céggel kapcsolatos ügyintézés online zajlik a Companies House online felületén keresztül. A cégalapítással egyidejűleg itt egy kód is jár, melynek használatával tulajdonképpen minden cégügy intézhetővé válik, legyenek azok személyi változások (pl. új igazgató), a cég székhelyének megváltozása vagy akár a tőkeemelés. Nem utolsó szempont az sem, hogy a cégalapítás az Egyesült Királyságban gyakorlatilag 24 óra alatt megtörténik.
A második csoportban még a napjainkban egyre jobban terjedő online ügyintézési lehetősége ellenére is igencsak szépszámú ország tartózkodik. Hogy ne menjünk messzire, említsük csak a Cseh Köztársaságot, ahol közel sem olyan rugalmas a cégalapítás menete: számos többoldalas cseh nyelvű dokumentumot kell kitölteni, és mire a teljes folyamat legvégére érünk, már nagyjából 15-ször látogattunk el a különféle hivatalokba. Persze kellő szakértelemmel és ismeretekkel mindez gördülékenyen megoldható. A cégalapítás itt nagyjából 10 munkanap alatt zajlik le.

Elbizonytalanodott merre induljon? Örömmel segítünk megtalálni az Önnek kedvező megoldásokat!

Offshore országok

A klasszikus offshore desztinációk esetében a leggyakoribb megoldás az, hogy a cégalapítási dokumentumok aláírva kiküldésre kerülnek az adott országban található partnerirodánkba, ahol a kollégák meghatalmazás útján végzik el a cégalapítást.
Kiutazásra a legöbb esetben a cégalapításhoz nincs szükség, ugyanakkor a bankszámla megnyitásához szinte minden esetben szükség van az igazgató személyes jelenlétére.

Ne bízza külfdöldi cégalapítási terveit a véletlenre, keressen minket, és készséggel tájékoztatjuk a lehetőségekről, személyre szabott ajánlatot készítünk terveinek megvalósításához.

Hívjon minket, várjuk hívását!

Életünk sikere nem a körülményektől függ, hanem a döntéseinktől. Hozzon helyes döntést, lépjen velünk kapcsolatba. Együtt megtaláljuk a helyes irányt.

    Megosztom:
    >