Külföldi cégalapítás árak

cégalapítás ár, cégalapítás költség

Kíváncsi a külföldi cégalapítás áraira és fenntartással járó költségekre?

Egy külföldi cégalapítás során számos költségtétel merülhet fel. Jelen cikkünkben igyekszünk részletes betekintést nyújtani a lehetséges tételekbe. Igaz ugyan, hogy egyes országokban bizonyos feltételek teljesülése esetén a vállalkozások akár teljes adómentességet élvezhetnek, azonban fenntartási költségeik így is vannak.

Adózás

Az adott ország adózási környezetétől függően lehet éves fix összeg, előre meghatározott százalékos érték vagy akár sávos rendszerben is történhet. Éves fix összeggel tipikusan a klasszikus értelemben vett offshore országokban találkozunk, mint például a Seychelle-szigetek, Brit Virgin-szigetek, St. Vincent vagy Hongkong, de ide tartozik az USA Delaware állama is.
cégalapítás ár, cégalapítás költség

Székhelyszolgáltatás, helyi képviselő díja

A cégalapítás árában általában benne foglaltatik a székhelyszolgáltatás és a helyi képviselő első éves díja. Szinte kivétel nélkül törvényi követelmény minden offshore országban a bejegyzett székhely és a képviselő, aki helyben képes eljárni a vállalkozás nevében. Többnyire egy helyi partner iroda biztosítja a székhelyet és a helyi képviselőt egy előre meghatározott éves díjért.
A képviselet mondható, hogy csupán formális. A legtöbb esetben kizárólag a szükséges (maximum évi néhány) alkalommal történik ügyintézés. Olyan feladatok elvégzését vállalják, melyek a működéshez elengedhetetlenek. Példának okáért a képviselő intézheti az előírt éves bevallásokat, illetve – az éves fenntartási díjak és illetékek befizetése után – a cégek éves megújítását is.

Illetékek

A fenntartási költségek másik fő tétele az adott országban érvényes, egy összegben fizetendő éves állami illeték, mellyel a vállalkozás az adott országban – az előírt feltételek teljesülése esetén – a teljes adózási kötelezettségét lerója. A fent már említett Delaware államnál maradva, a fix éves illeték itt egy LLC (Limited Liability Corporation) számára 300 + 25 USD, melyet minden év június 1-ig meg kell fizetni.
A cégalapítás ára többnyire tartalmazza az első éves illetéket. Az illeték meg nem fizetése a cég törlését eredményezheti.

Levelezés, postázás

További felmerülő tétel lehet a cégalapítás árát tekintve a postai küldemények továbbítási költsége, amennyiben igény van a levelek, csomagok, egyéb küldemények továbbítására. Ezen szolgáltatás további díjmegfizetés mellett igényelhető. Díja lehet előre meghatározott éves díj, vagy eseti, alkalmankénti díjszabás.

Mi növelheti még a külföldi cégalapítás árát?

A korábban említett székhelyszolgáltatás többségében nem jelenti automatikusan a valós iroda meglétét, annak használati jogát és díját. Egy fizikai iroda bérleti és fenntartási díjai (rezsi, takarítás, telefon, adminisztráció) további többletköltségként merülhetnek fel.
A cégalapítás árát növelhetik még a különböző dokumentumok (újra)elkészítési díjai. Példának okáért a bankszámlanyitáshoz szüksége lesz egy apostille-el ellátott cégkivonatra, de ha egy későbbi időpontban újabb igazolásra van szüksége a cégnek vagy pl. a cég megsemmisült (elégett, elveszett) bejegyzési dokumentumait újra ki kell állíttatni, akkor is számolni kell ezekkel a tételekkel.

A legoptimálisabb megoldás megtalálásához a körülményekre való tekintettel ONLINE konzultációs lehetőséget biztosítunk!

Kérdése merült fel? Lépjen kapcsolatba velünk.

    Megosztom:
    >