Cégalapítás Angliában pár óra alatt!

Cégalapítás angliában néhány nap alatt

Cégalapítás Angliában – hihetetlennek tűnik ugyan, ám valójában a mai világban csupán néhány órát vesz igénybe.

Angliában egy cég megalapítása a bürokrácia mellőzése és az online és digitális megoldások révén nagyon egyszerű és kényelmes folyamat. A cégalapítás max. 48 órát vesz igénybe, de a gyakorlatban 24 órán belül megtörténik.

A hazai, illetve más európai országokban történő cégalapításokhoz képest a cégalapítás Angliában kifejezetten alacsony áron igénybe vehető szolgáltatás. Hasonlóan viszonylag alacsony árakon érhető el a székhelyszolgáltatás is. 

A cégalapítás Angliában kiváló megoldás lehet, ha Ön szeretné csökkenteni a bürokratikus terheit vag ha éppen cége külföldi piaci terjeszkesését célozta meg. 

Cégalapítás Angliában 24 óra alatt
Cégalapítás Angliában, gyorsan és egyszerűen

Le a papírmunkával!​

Anglia kiemelten és előszeretettel alkalmazza a digitális megoldásokat. Lehetőséget biztosít az adóhivatal (HRMC), a cégbíróság (Companies House)  és egyéb hivatalok felé történő elektronikus kommunikációra, felgyorsítva ezzel a mindennapi kommunikációt, így az ügyintézést is, miközben a környezetszennyezést is nagymértékben képesek redukálni. Mindemellett nincs szükség edzőtermi súlyzókat is megszégyenítő nehézségű irat- és aktahalmokat őrizgetni és hurcolni mindenfelé.

Angliában nemcsak a cégalapítás kényelmes és gördülékeny, hanem a céggel kapcsolatos változások bejelentése is. Példaként említjük, hogy egy cég székhelyváltozása vagy éppen a cég igazgatói pozíciójában történő változások bejelentése is online intézhető a Companies House online felületén. Persze mindehhez kellő szakértelemre és hozzáértésre van szükség.

ÁFA? Megspórolható!

Hivatalos tény, hogy valóban így van. Angliában elegendő akkor regisztrálni az adóhivatalnál, mikor ÁFA-kötelessé válik a cég. Emiatt is megéri a cégalapítás Angliában, hiszen egy cég  csupán akkor válik ÁFA-kötelessé, ha az éves forgalma megközelíti vagy elérei a 85 000 GBP összeget. Ha valamilyen oknál fogva ezen összeghatár alatt is szeretnék regisztrálni, arra is van lehetőség.

Anglia nagyon fejlett az elektronikus kommunikációban, így mind a cégbírósággal mind pedig az adóhivatallal lehetséges az online kapcsolattartás, amivel a hivatalos ügyek intézése magymértékben leegyszerűsödik és meggyorsul. Az adóhivatallal egyébként nem is feltétlenül szükséges a napi szintű kapcsolattartás, hiszen ha a cég 85 000 GBP feletti bevétellel rendelkezik, akkor válik csak ÁFA-kötelessé és elegendő ekkor regisztrálni az adóhivatalnál. Egyetlen kivétel van ez alól. Mégpedig, a munkaadói státus, vagyis mikor a megalapított cég alkalmazottat foglalkoztat.

Ekkor mindenképp meg kell tenni a bejelentést a hatóságok felé.

Adózás, egy kicsit másképpen

Angliai cégalapítás esetén, az adózással a hazaitól eltérően érdemes kalkulálni:
 
  • Adózási év április 6-tól a április 5-ig tart.
  • Társasági adókulcs:
 
– 300 ezer fontig 19%
 
– 300 ezer font felett is csupán 21%
 
  • SZJA sávos rendszerű, függ a tényleges évi jövedelemtől. Mindenki számára igénybe vehető az úgynevezett Personal Allowance, melynek éves max. összeghatára 12 500 GBP, amely adómentesen elérhető jövedelemnek minősül.

Bizonyára érti már, miért is jelenthet kézzel fogható gazdasági előnyt az Ön számára a cégalapítás Angliában. További részletes tájékoztatást és személyre szabott megoldásokat tudunk nyújtani a személyes konzultáció során.

Cikkünk olvasása közben kérédése merült fel?

Sikerült felkeltenünk érdeklődését és érdekli a cégalapítás Angliában? Esetleg további információkat szeretne, milyen további gazdasági és személyes előnyöket tartgat még Ön számára az Egyesült Királyság?

Hívjon minket bizalommal a +36 70 336 1426 telefonszámon, vagy írjon az info@zenron.hu e-mail címre. 72 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk egy személyes konzultációs alkalomhoz. 

Bátran keressen fel bennünket, szakértőink várják érdeklődését!

Megosztom:
>