Miért érdemes a külföldi terjeszkedésben gondolkodnunk?

nemzetközi cégalapítás külföldi terjeszkedés featured image

Miért érdemes a külföldi terjeszkedésben gondolkodnunk?

Bizonyára önnek is megfordult már a fejében a nemzetközi terjeszkedés gondolata. Konkrét és kézzelfogható, személyes és gazdasági előnyökkel egyaránt bír egy külföldi cég alapítása.

Stabilitásra törekszik az üzleti életben? Álljon több lábon!

Elsősorban hatalmas biztonságot, stabil alapot és ezen keresztül nyugodt és kiegyensúlyozott életet tud biztosítani egy külföldi alapítású cég. A nemzetközi cégalapítás által, a több országban működtetett vállalkozások lehetőséget biztosítanak a több lábon állásra. Nem kell függjön egy adott ország politikai, gazdasági, jogi környezetében meghozott változtatásoktól, a szabályozásokban végrehajtott módosításoktól, a gazdasági versenyhelyzet vagy akár a vásárlói hangulat pozitív, negatív kilengéseitől, sem azoknak esetleges kellemetlen hatásaitól.

Az egyes országokban tulajdonolt cégek segítségével dinamikusan és rugalmasan képes reagálni minden gazdasági és pénzügyi helyzetben. Képessé válik szabályozni és diverzifikálni a vállalt kockázatot és befektett erőforrásai áramlásának irányát és mértékét.

Profit növelése egyszerűen?

A külföldi cégalapítás egyértelmű és határozott választ ad erre a kérdésre. Igen! Köztudott, hogy egyes külföldi országokban, ágazattól és szegmenstől függően, alacsonyabb egyes termékek gyártási költsége, olcsóbban lehet nyersanyaghoz jutni. Az alkalmazottak után fizetendő járulékok és egyéb költségek mértéke is lehet radikálisan alacsonyabb, mint idehaza. Mindemellett még a vállalkozások alapítási költségeit, adóterheit és a felmerülő egyéb járulékos költségeit tekintve is jelentős eltéréseket lehet találni ország és ország között.

A mi feladatunk és erősségünk – egyben amiben segíteni tudunk – hogy tudjuk, mely ágazat/szegmens számára mikor, hol és miként érdemes vállalkozást indítani, mely irányban érdemes külföldi terjeszkedésban gondolkodni.

nemzetközi cégalapítás külföldi terjeszkedés

Nagyobb kereslet, nagyobb bevétel?

Ezt így egyértelműen kijelenteni szinte lehetetlen. Azonban megcáfolhatatlan tény, és a nagy számok törvénye szerint is igaz, hogy ahol magasabb a kereslet, ott több a releváns érdeklődő. Ahol több az érdeklődő, ott várhatóan magasabb lesz az értékesítés száma is. Ebből eredően érdemes lehet céget alapítani egy olyan országban, ahol az általunk értékesíteni kívánt terméket/szolgáltatást tekintve:

  • magasabb a várható vásárlási hajlandóság,
  • kiemelkedő érdeklődést mutat, illetve elfogadóbb a közönség,
  • magasabb az életszínvonal és a vásárlóképes kereslet
  • a hétköznapokban használt technológia szintje eléri az adott vállalkozás számára szükséges minőséget, vagy meghaladja azt.

Mindezekből egyértelműen kirajzolódnak a külföldi cégalapítás és a külföldi terjeszkedés előnyei. Még csak a jéghegy csúcsát kapargattuk meg, viszont határozottan érzékelhető:

igenis szakemberre kell bíznia magát annak, aki külföldi cégalapításra, nemzetközi terjeszkedésre adja a fejét.

Szerencsére azonban mi, a Zenron-nál rendelkezünk a kellő szakmai tapasztalattal, kiépített nemzetközi kapcsolati hálóval és mindazon jogi támogatással és háttérrel, amelyre szüksége lehet egy külföldi terjeszkedés során.

Megosztom:
>