27 érdekes dolog, amit nem mindenki tud Dubairól

27 erdekes dolog amit nem mindenki tud Dubairol

Amit Dubairól tudni érdemes:

Az Egyesült Arab Emírségek hét emírségből álló állam az Arab-félsziget délkeleti részén. Gyakran “új-Svájcként” is emlegetik, mert széles skálájú lehetőségeket nyújt az adómentes vagy alacsony adózású cégalapításra.

Az itt alapított Offshore és Free Zone cégek számára számos előnyt biztosítanak:

 • a legmagasabb nemzetközi biztonsági standardoknak megfelelő a bankszámlanyitás és a bankszámla folyamatos fenntartása kiváló bankbiztonság és adatbiztonság mellett
 • a kettős adóztatást elkerülő egyezménynek köszönhető előnyök
 • a banki szabályozás összhangban van az Európára is vonatkozó nemzetközi egyezményekkel
 • nincs valuta korlátozás, korlátozásoktól mentes a nemzetközi belföldi pénzforgalom.
 • az OECD, FATF, és az EU fehér listáján szerepel.
 • tagja a WTO és a GATT világszervezeteknek.
27 érdekes dolog, amit nem mindenki tud Dubairól
27 érdekes dolog, amit nem mindenki tud Dubairól

Emirátus Kisokos

A legfontosabb tudnivalók ha az Az Egyesült Arab Emírségekben szeretne üzletet

Pár lényeges helyi szokás:

 1. a vallás neve iszlám, a követője muszlim,
 2. a mecsetbe konzervatív öltözékben, cipő nélkül kell belépni, a cipőt a talpával lefelé (a lábbeli tisztátalan!) a bejárat előtt kell hagyni;
 3. imádkozó ember előtt nem szabad elhaladni;
 4. arab férfitól nem illik érdeklődni a felesége, vagy a család nőtagja felől;
 5. a vendéglátás általában nyilvános helyen (étterem, klub) történik, ha viszont a vendéglátó lakásába van az összejövetel, akkor nem szükséges ajándékot vinni, vagy a feleségnek virágot küldeni. Amennyiben a feleség nincs jelen, nem illik érdeklődni utána. Ha a házigazda felkéri a hölgyvendégeket, hogy csatlakozzanak a háziasszonyhoz, e kérésnek feltétlenül eleget kell tenni;
 6. kutyát ábrázoló ajándék nem adható, mert a kutya – és a cipő – az iszlám országokban tisztátalan, társalgás közben ezeket a témákat kerülni kell;
 7. a lakásban vagy az irodában látott tárgyakat nem illik dicsérni, mert ősi szokás szerint azokat fel kell ajánlani a vendégnek;
 8. a nőket nem illik mereven nézni;
 9. az üzletfelet nem szabad felhívni délután kettő és négy óra között vagy vallási ünnepek (például Ramadán) idején;
 10. fényképezni csak a megengedett helyeken lehet, és ott is csak diszkréten;
 11. beszéd közben nem illik a partnerre mutogatni. Gesztikulálás közben az ujjakat össze kell zárni.
 12. Az alku az araboknál kötelező!
 13. Arab szokás szerint minden szolgáltatásért külön díjazás jár. A borravaló a szállodákban és a jobb éttermekben a számlán szerepel 10-15 százalékos összegben, de ezen kívül elvárják az otthagyott borravalót is.
 14. Enni csak jobb kézzel lehet, ballal nem, mert azt tisztátalan dolgokra használják.
 15. Ha a házigazda az ételből a legfinomabb falatokat kézzel teszi a vendég szájába, az nagy megtiszteltetés.
 16. A kínált üdítőt, vizet visszautasítani nem szabad, mert sértő, de fontos, hogy az utolsó cseppig kiinni is illetlenség.
 17. A csészét nem illik letenni, és a harmadik kínálás előtt vissza kell adni annak, aki adta.
 18. A köszönés, üdvözlés jobb kézzel történik.
 19. A távollévőket nem szidalmazhatják, nem kritizálhatják!
 20. Találkozáskor és búcsúzáskor ők kezet fognak, egymást át is ölelik, meg is csókolják, de a külföldivel ugyanezt nem teszik. Az viszont előfordul -ha a tárgyaló felek egymással már régi ismerősök – hogy a kézfogásnál a vendéglátó hosszabban tartja az üzletfele kezét a kezében, gyakran az első mondata végéig is.
 21. Azonos neműek az európai embereknél közelebb állnak egymáshoz.
 22. A megszólítás náluk rang- és vezetéknév.
 23. Bal kézzel soha ne nyúljunk hivatalos papírért, tárgyalás közben pedig a bal kezünket ne használjuk, csak a jobbot vagy egyszerre mindkét kezünket: az arab világban ugyanis a bal kéz tisztátalan dolgokra való! Ugyanígy nem illik olyan lábtartást sem felvenni, hogy a talpunk kilátszódjon.
 24. Hivatalos megbeszélésekhez öltönyt kell viselni. A nőnek konzervatív viselet az elvárt: nem látszódhat ki ruházatából a térd, váll, nem lehet a ruhán dekoltázs. A tárgyalások időpontját előre egyeztetni kell, és nem ritka, ha a partnerre kicsit várni kell. A késés az üzleti partner részéről megengedett. Az üzleti tárgyalások hosszúak, beszélgetéssel, kávé, frissítő fogyasztásával indulnak. Fontos a minimális emberi kapcsolatok kialakítása, a csevegés, viszont mikor az üzletre kerül a sor, az alku kötelező.
 25. Nagyon fontos a tisztelet a társalgásokban.
 26. Az ajándékot szívesen fogadják. Egyértelmű, iszlám országról lévén szó, alkoholt nem ajándékozhatunk. Ha ők kínálnak meg, vagy meghívnak, megajándékoznak, soha nem illik visszautasítani!
 27. Visszautasítani bármilyen ételt vagy italt is sértő, nem csak az ajándékot! Ezt elkerülendő jobb, ha étkezéshez nemzetközi a konyhát választunk, ilyenek nagyobb éttermekben találhatóak. Disznóhús egyáltalán nincs, az alkohol is hiányzik az étlapról. Az édességek nagyon tömények, a kávé azonban, bár “zaccos”, nagyon ízletes.

„Dubajozás” – Milyen cégformák létrehozása javasolt Dubaiban? A következő blog bejegyzésünkben kitérünk rá, olvassa híreinket és legyen naprakész!

Ne bízza külföldi cégalapítási terveit a véletlenre, keressen minket, és készséggel tájékoztatjuk a lehetőségekről, személyre szabott ajánlatot készítünk terveinek megvalósításához.

Hívjon minket, várjuk hívását!​

Megosztom:
>